• Okuduklarımdan, seyrettiklerimden aldığım notlar, izlenimler, incelemeler…

2017 Müzik Akış Gelirleri CD Satışlarını Geçti

Uluslararası Fonografik Sanayi Federasyonu (http://www.ifpi.org – IFPI – International Federation of the Phonographic Industry), dünya çapında kayıt endüstrisinin çıkarlarını temsil eden, İsviçre’de kayıtlı ve 1933’te İtalya’da kurulmuş olan kar amacı gütmeyen bir kuruluş.

IFPI web sitesinden müzik endüstrisi ile ilgili çeşitli istatistiki verilere ve raporlara erişebilirsiniz. 24 Nisan 2018’de IFPI Global Music Report (Küresel Müzik Raporu) yayınlandı. Rapora göre Spotify, Tidal, Apple Müzik gibi müzik akış (streaming) hizmetlerinden elde edilen gelirler, geçen sene ilk kez geleneksel formatların satışından elde edilen geliri aştı.  

Dünyada kaydedilen müzik pazarı, 2017 yılında %8,1 oranında büyüyerek $17,3 milyara ulaştı Spotify, Apple Music ve Amazon Music gibi hizmetler için ödeme yapan 176 milyon müzik hayranlarından elde edilen gelir, kaydedilen müzik için toplam küresel pazarın %41’den fazla bir artışla 6.6 milyar dolara yükseldi. Bu miktar kayıt edilmiş müzik pazarının %38’ine karşılık geliyor. Çoğunlukla CD’den oluşan fiziksel formatların satışı % 5,4’lük bir düşüşle 5.2 milyar dolara düştü, ki bu müzik pazarının %30’u oluyor.

2017 ile ilgili belli başlı rakamlar şöyle:

  • Küresel gelir artışı: %+8.1
  • Küresel gelirlerin sayısal payı: %54
  • Sayısal gelir artışı: %19,1
  • Akış gelirlerinde büyüme: % + 41,1
  • Fiziksel gelirler: % -5.4
  • İndirme geliri: % -20,5

Daha fazla detay için IFPI State Of The Industry raporunu indirebilirsiniz. Bu tüm veri ve analizleri ile birlikte bir  ücret karşılığında alınabilen 2018 Küresel Müzik Raporunun sadece bir bölümü.

 

Yorum yapın:

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.